IJsselmondse mama’s naar het café Interview met Kirsten Ooms, oprichter van Mamacafé IJsselmonde.

In samenwerking met Terra Cacti. Voor de nieuwsbrief van gebiedscommissie IJsselmonde.

Kirsten Ooms zocht naar meer verbondenheid tussen de IJsselmondse mama’s. Daarom ontwikkelde ze een project om elkaar te ontmoeten, in het theater Islemunda. “Ik wilde mijn tijd in de gebiedscommissie graag gebruiken om iets achter te laten waar mensen wat aan hebben. Iets blijvends.”

Het Mamacafé is een plek waar moeders samen kunnen komen om ervaringen uit te wisselen. “Ik had het gevoel dat moeders in de wijk veel meer aan elkaar konden leren. In de ochtend zag ik elke moeder afzonderlijk haar kind naar school brengen, terwijl je daarin ook kunt samenwerken.” Samen sta je sterk dus, zo vindt Ooms.”Dat je soms op zondag amper had geslapen door de baby, op maandag kan je dan je hart luchten bij vrouwen die hetzelfde meemaken. En het is natuurlijk leuk om je mooie ervaringen met elkaar te delen.” Ook andere vrouwen hebben er veel aan gehad. “Het moederschap kan je gewoon overvallen, ook al is het iets heel moois. Hier hoef je geen poppenkast te spelen. Je kan gewoon eerlijk zijn over hoe het gaat en tips krijgen van anderen.

Dat helpt sommige moeders.” Elk Mamacafé heeft een eigen thema. “Soms gaat het over de combinatie werk en moederschap, over logopedie of over wasbare luiers. Het is heel divers. Er zit voor ieder wat wils tussen.”

Bron afbeelding: YT – Freemsanimaties